Am Kupfergraben 10, Germany, Gallery – design by David Chipperfield Architects – Museum Island, photos, German project, Berlin building, Am Kupfergraben The four-storey gallery building is located on the Kupfergraben canal, a remarkable site overlooking the Lustgarten and Berlin’s Museum Island. The Am Kupfergraben 10 gallery overlooks the Museum Island in Berlin. The city’s typical block opens up into a white cube filled with art.

Author: Dousida Shakar
Country: Switzerland
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 20 September 2004
Pages: 226
PDF File Size: 13.46 Mb
ePub File Size: 1.47 Mb
ISBN: 495-4-36030-121-3
Downloads: 5521
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Moogurr

You are commenting using your WordPress.

Gallery Building Am Kupfergraben 10

My own brief post and images here. Dunno what school of architecture some of you lot whent to, but clearly quite a crap one. Something you notice striaght away when you go in.

More projects in Berlin. Site plan Kupfergraben 10 David Kupefrgraben Architects. This site uses cookies. In contrast to a museum, the intention is to create good spaces, where one can live, work, or show art – in a townhouse dedicated to the arts, where it is not isolated from the world, but directly related to the cultural heart of the city.

kupfergranen The simple floor plan varies throughout the four storeys depending on the form of the volume and the placement of the window openings.

It occupies the footprint of a building destroyed in World War II. All details are thought in order to chip in this sense of simple linearity. Found incorrect or incomplete information? You are commenting using your Facebook account. Email Address never made public. I went to visit it and it is good. His building does seem to divide people even before it is completed. How to get there?

  HABISKAN SAJA GAJIMU PDF

Two votes for hideous. Notify me of new comments via email. The interior spaces are quite magnificent.

Am Kupfergraben 10 Gallery | David Chipperfield

Furniture clearly follows the same idea: It doesnt look great, given. Placed in a strategic corner position, that occupies the footprint of a pre-existing building destroyed during the war, the contemporary building reacts to its immediate historic context, referencing the past without replicating it. The interior is defined by daylight and proportion, while solid materials characterise the exterior.

It is a contemporary building that reacts to its immediate historic context, referencing the past without replicating it. The gallery spaces are side lit from different directions, and daylight is controlled by adjustable panels. Notify me of new comments via email.

Am Kupfergraben 10 Gallery | David Chipperfield | ARCHISCAPES

The idea kupferrgaben to create a neutral and well proportioned space for working and showing art, our absolute protagonist. You are commenting using your Twitter account. The building cores determine the organisation of the 5.

Post was not sent – check your email addresses! Throughout the 4 storeys the floor plan varies depending on the formation of the volume and the window openings. The gallery building provides well-proportioned rooms for art to be shown, but also for living and working in: The most notable other completed project is some apartments he did overlooking a small park area mupfergraben the back of Potsdamerplatz behind the Sony Centre.

  2N5210 DATASHEET PDF

D – Berlin. To find out more, including how to control cookies, see here: But the unconventional brick finish has a great texture that you only notice up close. The gallery spaces are lit from the side, and interior folding shutters make it possible to reduce the amount of daylight. We prefer you log in when posting a comment.

By continuing to use this website, you agree to their use. The interior is defined by daylight and pure lines, with solid materials characterizing the exterior.

Large windows and brick courses with no visible expansion joints make the building develop kupfergrahen own sculptural image. Wonder what you will all make of what Chipperfield has designed for us in Wakefield, West Yorkshire.

Skip to content Open Menu architectureinberlin. By continuing to use this website, you agree to their use. Previous Post Critical of Reconstruction.

Leave a Reply Cancel reply Enter your comment here More exposition space projects. You are commenting using your Facebook account. As an urban infill, the building is of a height that is consistent with both of its neighbours while developing its own sculptural language.

lupfergraben

The gallery, which was founded incommissioned Chipperfield Architects with the interior design of the exhibition space.

Chipperfield respects that with no lack of originality: Sorry, your blog cannot share posts by email.